Konference TAL přilákala významné odborníky, Aimtec oslavil dvacet let

Petra Troblová Aimtec
17. 6. 2016 | 3 minuty čtení

Společnost Aimtec pořádala v červnu v prostorech restaurace AUREOLE mezinárodní konferenci Trendy automobilové logistiky (TAL). Hlavním tématem letošního sedmnáctého ročníku byla iniciativa Industry 4.0 z pohledu integrace dodavatelského řetězce v automobilovém průmyslu. Jako prezentující vystoupili představitelé významných evropských institucí, výrobci a dodavatelé komponent, logističtí provideři a přední poskytovatelé informačních technologií.

TAL – Střední Evropa jako mozek Industry 4.0

Konference Trendy automobilové logistiky (TAL) se uskutečnila 9. června 2016. Pro tuto každoročně očekávanou akci bylo opět vybráno zajímavé a atraktivní prostředí – 27. patro nejvyšší budovy v Praze na Pankráci. Své pohostinné prostory poskytla restaurace AUREOLE. Podtitulem konference TAL bylo téma Střední Evropa jako mozek Industry 4.0. Program se zaměřil na uvedenou iniciativu z pohledu integrace dodavatelského řetězce. Základní myšlenkou bylo hledání cest, jak z výrobních společností ve Střední Evropě vytvořit hodnotné partnery a mozky pro nalézání koncepcí a řešení v této oblasti, v současnosti velmi diskutované. Nechyběly také konkrétní aplikace a projekty z prostředí logistiky, řízení výroby, integrace a elektronické komunikace.

Hlavním organizátorem konference TAL byla společnost Aimtec. Záštitu nad akcí převzaly organizace Odette ČR a Sdružení automobilového průmyslu. Generálním partnerem byla společnost Voiteq, která je předním globálním dodavatelem hlasově orientovaných řešení. Na akci se podílely další významné české i zahraniční společnosti na poli logistiky a informačních technologií – ESP holding, JK Logistika, J.K.R., Lintech, SAP ČR a Schoeller Allibert.

Moderní technologie, projekty z praxe

Odborný program konference TAL se konal od ranních hodin. Akci zahájil a účastníky přivítal Roman Žák, předseda představenstva společnosti Aimtec. Jeho přednáška se nesla v duchu praktického uplatnění přístupů Industry 4.0. Na téma navazovala přednáška Christiana Schwedeho, vedoucího oddělení Informační logistiky z Fraunhofer Institutu materiálového toku a logistiky z Dortmundu, který hovořil o projektu SMART FACE zaměřeném na vývoj decentrálně kontrolované výroby elektrických dopravních prostředků z pohledu technologií a konceptů Industry 4.0. Nils Knofius z univerzity Twentevystoupil s příspěvkem 3D tisk náhradních dílů a jeho vliv na poprodejní servisní operace.

Jak řídit automobilovou logistiku nejen pro automobilky, sdělil účastníkům Tomáš Mucka, generální manažer společnosti Sumisho Global Logistics. Pohled společnosti, která nepatří do automobilové branže, ale vystupuje jako významný výrobce dopravní techniky, představil Michal Horáček, ředitel logistiky ve firmě ŠKODA TRANSPORTATION. Seznámil posluchače s tím, proč je dobré využívat WMS (Warehouse Management System) pro řízení skladu i v zakázkové výrobě. Před přestávkou zazněla přednáška na téma elektronické výměny dat a implementace produktu ClouEDI z úst IT manažera společnosti Agor Tech Jana Stočese. Generální partner, firma Voiteq, v čele s výkonným ředitelem Andrewem Guskem, se podělil o informace z projektů v logistice v automobilovém prostředí, kdy se pro vychystávání ze skladů využívá hlas. V úplném závěru formální části dne vzbudilo velký ohlas vystoupení Anny Kuchařové, která se věnuje slackliningu. Své umění demonstrovala přímo před zvídavými účastníky v sále. Konferenci moderovala Štěpánka Duchková.

Oslava dvaceti let společnosti Aimtec na globálním trhu

Po skončení konference TAL následoval v prostorách restaurace AUREOLE společenský večer. Byl zároveň oslavou dvaceti let společnosti Aimtec na globálním trhu. Během zahájení diskutovala moderátorka Štěpánka Duchková se zakladateli společnosti Aimtec – Jaroslavem Follprechtem a Romanem Žákem – k dvacátému výročí firmy. Pro hosty byl připraven raut, kde se o skvělý kulinářský zážitek po celý večer staral šéfkuchař Jiří Král se svým týmem. Kromě kouzelníka bavila přítomné také zpěvačka Jana Kirschner s kapelou. Příjemnou atmosféru celého dne umocnil jedinečný výhled na hlavní město.

Sdílejte článek

Top novinky
z oblasti logistiky, IT a výroby.

Přihlaste se k odběru Aimtec Insights

Přihlášením k odběru novinek souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Dostávejte souhrn novinek
ze světa logistiky, výroby a IT do mailu.

Přihlaste se k odběru Aimtec Insights

Přihlášením k odběru novinek souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Mohlo by Vás také zajímat

loading