Nečekejte sedm let a převeďte svůj SAP na S/4HANA již nyní

Martin Bezděk Aimtec
20. 1. 2018 | 2 minuty čtení

Společnost SAP reaguje na rychle se měnící prostředí IT technologií se zaměřením na prvky Průmyslu 4.0 a na digitální transformaci firmy. Nahrazuje aktuální produkt SAP ERP 6.0 novým řešením s označením S/4HANA splňující nejpřísnější kritéria moderního světa. Převod se odehraje během následujících sedmi let.

S/4HANA je kompletně nový produkt, který využívá možností prostředí HANA. Díky přístupu a změně tabulek dochází v systému k zásadní redukci velikosti databáze při zachování stejného množství dat. Tento přístup umožňuje načtení databáze do operační paměti a provádění všech výpočtů on-line, což otevírá nové příležitosti pro reporting všech dat ERP systému. Díky in-memory architektuře je možné v reálném čase zpracovávat mnohem větší objemy dat. To umožňuje jejich sběr přímo z technologického procesu. Dalším radikálním krokem je změna uživatelského rozhraní. Využitím technologie FIORI se ze SAPu stává aktivní ERP systém, který řídí zásobu práce pro uživatele. Prostředí HANA umožňuje propojení jak na cloudové služby, tak i komunikaci s jednotlivými výrobními a logistickými zařízeními.

Převod instalací SAP na S/4HANA v sedmi letech

Společnost Aimtec změnu vítá, protože jde ruku v ruce s její vizí „Be digital, faster“. Je připravena podporovat zákazníky s přechodem ze stávajícího ERP řešení na nové S/4HANA. Současně lze tak i s pomocí nástrojů S/4HANA realizovat digitální transformaci společnosti. Změna se samozřejmě dotýká i rodiny Sappy add-on modulů (SappyWMS, SappyMES, SappyQMS a SappySD), které přinášejí užitečné rozšíření standardní funkcionality SAP nejen o čárové kódy a mobilní řešení. Vzhledem k tomu, že Sappy řešení využívají standardní funkcionality SAPu, jsou připravena i pro S/4HANA, přičemž reflektují změny, které přechodem nastávají. Momentálně dochází k definování procesů, které budou přesunuty do FIORI aplikací. Během sedmi let dojde k převodu stávajících instalací SAP na S/4HANA. Cest je několik – upgrade současného systému, provedení nové instalace s migrací dat nebo případně transformace systémového prostředí na S/4HANA. Aimtec má kompetence a je připraven firmy v tomto procesu plně podpořit.

Sdílejte článek

Top novinky
z oblasti logistiky, IT a výroby.

Přihlaste se k odběru Aimtec Insights

Přihlášením k odběru novinek souhlasím se zpracováním osobních údajů.

loading